sedikit cerita untuk dikongsi

Paper tinggal lagi 2.. International business pada 5 May dan Principles and practise of selling pada 9 May..
fewh... dua2 killer paper..skrg duk bz analisis past year question dan juga analisis benda2 lain..hehe..

 Abg Boy( jiran sebelah rumah merangkap informal abang ) kahwin 9 hb..adoy~~ tak dapat nak hadirkan diri ke majlis tersebut. Tambahan lagi tak boleh minta ayah amik pada hari tu.. So minta ayah amik keesokan harinya. Takpe..sempat den nak kemas barang2 den lepas last paper..

Bila fikir mengenai hal ni, hati rasa syahdu tetiba.Al maklumlah 3 tahun duk merantau di Arau ni.. 5 sem duduk di kolej cengal cl 2048 dan last sem berpindah di cengal cl1015..lokasi bilik memang strategi sebab berhadapan ampai dan menghadap gelanggang badminton yang terang benderang..hehe..dan memang tabiat diriku lepak dalam bilik berbanding luar bilik..tu yang orang kata aku ni katak bawah tempurung..whatever..janji daku tak kacau orang dan tak sakitkan hati orang..hehe.

Apakah aku masih berkesempatan melawat bandar Arau ini suatu hari kelak? Wallahualam.. Degree pun aku tak tahu dapat kat mana lagi..Anyway..aku terima jer walau kat mana kerana aku pasti DIA punya rancangan Maha Hebat dan Secocok dengan diriku..

Hmm..apa nak tulis lagi yek? Ha..roomate dah balik sini..sejak 23hb dia balik rumah baru ari ni dia balik sini..huhu..tamatlah kehidupan single ku untuk beberapa hari ni..hehe..

tournament di PTSS

Lagi berapa hari je nak start final exam, aku masih lagi berada dalam mode "mengong" lagi..huhu..
Start final pada 21hb 4 (first day final) diikuti 22hb dan kemudiannya 5 May dan akhir sekali 9 May (last day final). Adeh..

Ok. lupakan sebentar mengenai Final, semalam aku teman member-member TKD ku menyertai KEJOHANAN TAEKWONDO TERBUKA KEBANGSAAN IPTA kali kedua yang berlangsung di Dewan Harum Manis,PTSS. Acara dirasmikan oleh MASTER AMIR BIN MD NOOR. Antara IPTA yang menyertai kejohanan ni adalah UITM Arau, UiTM Pinang, PTSS ( tuan rumah), POLIMAS, PUO ( Politeknik Ungku Omar,Ipoh), PSIS (Politeknik Sultan Idris Shah,Sabak Bernak),dan PKS (Politeknik Kuching, Sarawak).

Antara acara yang dipertandingkan adalah team sparring,mix sparring dan juga individual sparring. UiTM Perlis telah berjaya membawa pulang medal Perak bagi acara Team Sparring ( 4 medal untuk satu team), dan bagi Individual Sparring 2 Emas 2 Perak dan 1 Gangsa. Syabas bagi para pemenang dan tak sia-sia aku korbankan masaku di sana walaupun final exam dah dekat .. Hehe.. Aku rasa sungguh gembira walaupun aku hanya jadi Pengurus Team dan juga gadis kamera di sana. Ini kerana dapat juga aku mengeratkan hubungan dengan member ACTF GTF buat kali terakhir sebelum aku graduate dari UiTM Perlis ni.InsyaAllah..
Aku juga dapat bertemu rakan-rakan seperjuanganku di PTSS dan juga ex-instructor ku suatu ketika dahulu dan  Aku juga sudah makin mengenali ramai Sir-Sir yang ada dan sempat bertukar-tukar alamat FB..hihi.. 

Oklah.walaupun aku tak sertai pertandingan ini, tapi aku juga telah memenangi (che...wah!) Sijil menghadiri kejohanan tersebut.. Haha..rugi sapa tak ikut.. 

Tutup citer tournament, sekarang, aku nak fokus untuk study aku pula. Almaklumlah., selagi tak berkongsi cerita selagi tu tak rasa puas nak study.. Ok. Sehingga bertemu lagi..

Sorry for myself

Yesterday, I got a call from Mr President asked me to be sparring mates for my senior. Just for practice. Oh I was so shock but after I hear that is nobody can be her sparring mates so I agreed to make it. I picked the suitable clothes from my wardrobe and rushing to Sport Complex because it is already 7.00pm..So I need to hurry. After arrived, I start to warming up, but I feel uncomfortable to confront with the club member because it is so long ( almost two month) I did not come to training because of my body's problem. Just a simple warming up I do then we start to sparring. WOW.. I know my weakness already. But for the partner's sake who practice for join the tournament, I forces myself to sparring. For a while, I enjoy but when I start kicking I see my partner's face change. It's look like my kicking have give bad impact to her. I started to remembered back that I'm just need to defend because I'm not entered the tournament. Later, the girl become more aggressive, kicking, kicking and kicking. ( she not using her hand for punch me..hik hik..I noticed that). So I just blocking, blocking and blocking but using my hand. Argh!! My hand feel sick. It become numb.Here it come.My hand cannot take it anymore.. ( My hand is my asset for final maa..haiyo..cannot continue anymore) I stopped from sparring. The referee( Shiro) said if I cannot make it, then stop. Then I stopped. It is 7.33 pm. It already maghrib. Then we leave the Sport Com. Because there is no helmet so I think better for me walking to my college. Never mind. It is OK with me. But today, I feel very uncomfortable with my hand. Aiyak. I hate to be weak. I know his gonna be happen but I accept it. After this I need to make a treatment. This is why I can't join this sem training. Only three times I join the training and 2 times just watch them training( this really make me sad because it is not best to only watching..hua)

OK this coming Saturday, the tournament gonna be happen. I still cannot make decision whether to followed them as a supporter or not. I have my personal reason not to follow them, but there is a person that told me that I should come for company my sparring partner. Hua.. I want to avoid my feeling disaster but I also cannot make my sparring frust just become i'm not coming. Ai Yay Yay...

the follower

Catatan Popular

networked Blogs